Un sanitari practica una prova PCR a un home en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

El perill per l’aparició d’un possible brot de coronavirus a Montgat s’ha disparat aquesta setmana. En els últims set dies i gràcies a les proves PCR s’han diagnosticat al municipi 20 nous casos positius per Covid-19, elevant l’índex de risc per brot fins als 733 punts. Tanmateix, el moment més crític es va viure dilluns, quan aquestes xifres van arribar als 1.053 punts, doblant folgadament la mitjana catalana, que se situava als 440 punts.

Segons les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, només en una setmana els casos detectats a la població s’han multiplicat per quatre (de 10 a 38 positius). Pel que fa a la taxa de reproducció de l’epidèmia, Montgat registra ara un 2,39, una xifra inferior al 3,63 que presentava dilluns. Si aquest número és superior a 1 es considera que els contagis estan creixent exponencialment.

La situació també és preocupant a Tiana i Sant Adrià de Besòs, on els índexs de brot se situen al voltant dels 730 punts i s’han detectat 11 i 34 casos positius per Covid-19 amb proves PCR. La taxa de reproducció, però, és considerablement inferior a la de Montgat, no arribant en cap dels dos municipis al 2.

Pel que fa a la resta de poblacions del Barcelonès Nord, l’índex de brot s’estabilitza en els 650 punts a Badalona amb 231 nous casos diagnosticats en els últims set dies. Santa Coloma de Gramenet presenta les millors xifres de la zona amb un índex de 572 i 51 nous positius en l’última setmana i amb una taxa de reproducció que supera lleugerament el número 1.