Dolors Sabater

Sabater tornarà a aspirar a l’alcaldia de Badalona. Foto: Línia Nord

Dolors Sabater torna a Badalona, i ho fa com a candidata de Guanyem a les eleccions municipals del maig de 2023. La presentació de la candidatura de Sabater s’ha dut a terme la tarda d’aquest divendres, en una roda de premsa a la plaça de la Vila.

La candidata de Guanyem va liderar el govern municipal del 2015 al 2018. En aquella ocasió, es va presentar sota el paraigua d’una coalició entre la CUP, Podem i Procés Constituent. Van aconseguir cinc regidors, per darrere del PP, que en va treure 10. El pacte entre totes les forces d’esquerra i el suport del regidor de CiU li van permetre arribar a l’alcaldia.

La portaveu del grup municipal, Nora San Sebastián, ha pres la primera paraula, entre els aplaudiments que han esclatat en el moment en què s’ha desplegat el cartell que anunciava la candidatura de Sabater: “A Badalona calen lideratges forts, sortir de la política electoralista i aturar el feixisme. Per això, l’assemblea de Guanyem Badalona ha decidit per unanimitat que la millor candidata per a les eleccions de 2023 és Dolors Sabater”.

“Un dia molt important per a mi”

Durant la presentació de la seva candidatura, Sabater ha agraït la confiança i l’assistència d’amics i companys: “Avui és un dia molt important per a mi. Encapçalaré la candidatura per tornar a posar l’Ajuntament al servei del poble i de la transformació que necessita una ciutat com Badalona”. Segons la flamant candidata, “cal tancar una etapa de foscor, de frustració, de desànim i de desencís que domina actualment la ciutat”.

Dolors Sabater, que és diputada al Parlament per la CUP-Guanyem Catalunya, mantindrà el seu escó a l’espera de les eleccions municipals, en les quals espera frenar les expectatives del candidat del PP, l’exalcalde Xavier Garcia Albiol, el favorit segons les enquestes. “Quan arribi la campanya hauré de compatibilitzar la meva feina parlamentària amb les tasques com a candidata. En aquest temps al Parlament mai he girat l’esquena a la ciutat”, ha dit Sabater.

Preguntada per les possibles aliances electorals, Sabater ha volgut remarcar que la seva intenció és unir forces per frenar Albiol, però ha preferit no concretar més. “Guanyem, en si mateix, és un espai polític d’unitat popular, un espai que suma aliances, però després caldrà bastir altres aliances, fer un front ampli que aturi el feixisme”, ha suggerit.

El seu discurs ha acabat amb una declaració d’intencions. “Em dec a la ciutat, a les causes de la justícia social. Per tant, és un plaer continuar servint la ciutat i comunicar que encapçalaré una candidatura per tornar a posar l’Ajuntament al servei de la ciutat. Visca Badalona, visca Catalunya i visca la lluita popular”, ha reblat.