L’alcaldessa Marta Martorell i el regidor socialista Albert Sales signen l’acord per entrar al govern. Foto: Aj. Tiana

Ball de bastons a l’Ajuntament de Tiana. El PSC ha entrat a formar part del govern municipal en coalició amb ERC i Junts per Catalunya. La decisió -que es va prendre dimarts després d’una agitada assemblea local socialista- s’ha oficialitzat aquest dimecres amb la signatura de l’acord. Amb aquest pacte, els dos regidors de la formació entren a l’executiu encapçalat per l’alcaldessa Marta Martorell, que passa a tenir majoria al plenari i podrà aprovar els pressupostos d’aquest 2020. La rúbrica de l’acord deixa al grup de Junts per Tiana -formació guanyadora de les eleccions municipals amb cinc regidors- com l’únic partit de l’oposició.

La notícia saltava als mitjans la tarda de dimarts després de la celebració d’una tensa assemblea local socialista. La profunda divisió d’opinions va portar el PSC de Tiana a declarar-se incompetent per decidir sobre l’entrada dels dos regidors del partit al govern per manca d’informació, deixant l’última paraula en mans del grup municipal.

Finalment, el portaveu socialista Albert Sales passa a ser primer tinent d’alcaldia i responsable de l’àmbit de Transició Energètica, Sostenibilitat i Esports, i Antonio Sánchez assumeix la quarta tinença d’alcaldia i el departament de Règim Intern i Acció Jurídica.

En la declaració a mitjans posterior a l’acte de signatura oficial, Sales i Martorell destacaven la bona sintonia que hi ha entre les dues formacions en l’àmbit personal com un dels grans fonaments que han permès arribar a un acord per conformar un govern de Tiana en majoria “estable i honest” capaç de tirar endavant l’aprovació dels pressupostos del 2020 i del Pla d’Actuació Municipal (PAM), dues de les grans assignatures pendents d’aquest mandat. “Volem que la pluralitat sigui una marca d’aquest pacte. Des del primer moment hem estat conscients que un govern en minoria no seria fàcil”, apuntava l’alcaldessa.

MOCIÓ DE CENSURA
L’entrada dels dos regidors socialistes a la coalició d’ERC i JxCAT suposa un revés per al grup municipal de Junts per Tiana. Segons ha pogut saber Línia Nord, la formació majoritària al plenari i els socialistes portaven setmanes explorant una possible moció de censura que ha acabat quedant-se en l’aire. “El que ha passat aquestes últimes hores prefereixo veure-ho com una oportunitat per sacsejar-nos tots una mica i obrir un debat polític de fons sobre com som i com volem ser”, assenyala el regidor de Junts Isaac Salvatierra, que assegura que el poble necessita més política i gent “compromesa” i menys “jugades mestres”.