Canal Badalona

Imatge aèria de les obres del Canal Badalona. Foto: Marina Badalona

La Rambla del Gorg acollirà a partir de demà una exposició que mostra tot el procés de transformació de la zona en el marc de la construcció del nou Canal Badalona. Se celebrarà una jornada de portes obertes, organitzada per Marina Badalona, durant la qual es presentaran les obres que s’han fet en aquesta zona de Badalona i les que estan en marxa.

El dia arrencarà a dos quarts d’11 del matí amb la intervenció de l’alcalde, Rubén Guijarro, que presentarà el projecte de remodelació del passeig Marítim entre el carrer de Sant Domènec i el Torrent de Vallmajor. Una hora i mitja més tard, el mateix Guijarro i el gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, presentaran el projecte del nou Canal Badalona. El públic podrà conèixer les principals característiques del futur viaducte, del pas del ferrocarril i del nou canal a través de l’exposició que recull els canvis dels darrers anys en el que és una de les obres més destacades de la ciutat. L’objectiu, aconseguir una connexió directa al mar creant una nova àrea d’oci, comerç i activitats nàutiques.

D’altra banda, durant la jornada també es parlarà del nou Pla d’Usos del Port de Badalona, que té per objectiu convertir el Port “en un referent per al desenvolupament econòmic, social, turístic i cultural de Badalona i del Barcelonès Nord”, destaquen des de Marina Badalona. També es presentarà l’Observatori de l’Ecosistema Port-Ciutat, un espai d’anàlisi, debat i reflexió sobre l’actualitat i els reptes dels ports a l’hora de relacionar-se amb els municipis on estan ubicats.