El govern català aprovarà durant els propers dies el nomenament del regidor de Ciutadania i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Josep Pera, com a nou director general d’Immigració de la Generalitat. Pera ocuparà el lloc d’Oriol Amorós, d’Esquerra Republicana, que fins ara era el màxim respon­sable de la Secretaria d’Immigració.

Tot i que s’havia d’aprovar en el consell executiu del Govern del passat dimarts, Josep Pera i Colomé, de 45 anys, serà nomenat la setmana que ve com a nou responsable de la direcció general d’Immigració, adscrita a la conselleria de Benestar Social i Família i liderada pel conseller Josep Lluís Cleries. De moment, tot sembla indicar que compatibilitzarà el càrrec de director general amb el de regidor fins a les eleccions municipals del mes de maig. Una jugada que pretendria impulsar la candidatura de Ferran Falcó a l’alcadia de Badalona i reforçar, d’aquesta manera, la seva presència als barris.

UN PROGRESSITA A CIU

A Pera se’l considera proper als sectors més progressites de CiU. De fet, en més d’una ocasió ell mateix s’ha definit com un home “d’esquerres” que se sent còmode amb el projecte convergent. Amb tot, a Pera se’l valora pel seu caràcter dialogant amb les entitats i de teixir des dels barris de Badalona una xarxa social cohesionadora i amb la societat civil com a protagonista de la seva vida política a l’Ajuntament. Una de les entitats de Llefià, la Rotllana, ha rebut amb un gust amarg la notícia. Per un dels seus dirigents, Salva Periago, Badalona perd un dels homes que més s’ha apropat al teixit associatiu amb un projecte clar i “sense improvisar”. “Jo crec que l’han clavat”, assegura a Línia Badalona.

Josep Pera ara haurà d’afrontar el repte de gestionar la immigració en tot el territori català . L.B.

Com a regidor ha treballat estretament al Parlament de Catalunya en la redacció de la llei dels espais de culte i també ha fet de Badalona un referent amb els diferents programes de xarxes d’acollida en què s’oferien cursos de formació bàsica als nou vinguts en llengua i cultura catalanes. Pel que fa al seu currículum, és llicenciat en filo­logia catalana i llengües romà­niques. És regidor de CiU a l’Ajuntament de Badalona des de l’any 2003 i el 2007, des de que CiU governa al consistori s’encarrega de Ciutadania i Convivència.

A Badalona fins a finals dels 80 va formar part de diverses entitats, com el consell local de la joventut, el grup de teatre arrels o la plataforma de Normalització lingüística entre d’altres. Després de viure a Tiana durant 5 anys, va tornar a Badalona l’any 1992. Aleshores va fer com­­­patible les seves responsabilitats locals amb col·laboracions a nivell nacional amb el desaparegut Pere Esteve, que en la seva última etapa política es va integrar amb el projecte polític d’Esquerra Republicana.

ALBIOL I COLOM, DECISIUS

La notícia, però, no ha estat ben rebuda per a un petit sector de CiU. Concretament, a les persones més properes a la figura d’Àngel Colom, actual responsable de la sectorial d’immigració del partit. Segons s’ha publicat a la premsa barce­lonina, una de les militants del partit, Marina Gascons, ha estripat el seu carnet “per la falta de respecte” a la feina feta de Colom i del seu equip. Tot i així, a ningú se li escapa que Àngel Colom continua esquitxat pel cas Palau. Una altra de les claus de l’elecció de Pera ha estat el seu paper de contrapès a la “demagògia” de García Albiol amb temes d’immi­gració a Ba­dalona.