Marc (piano), Quique (bateria), Javi (baix), Joako (veu) i Ivan (guitarra) formen la banda badalonina Saudade. Saudade

Són cinc joves badalonins amb una gran formació musical. Almenys, pràctica. I és que han format part de diverses bandes abans de consolidar-se com a Saudade. Ara han tret el seu primer disc, “Colección de errores”, on hi han dedicat els seus majors esforços. Fan pop i diuen tenir una herència rockera i influències de l’escena independent amb tocs anglosaxons. En Quique, Javo, Marc, Ivan i Joako volen i fan música de qualitat. Els coneixem a través del baix, en Javi Heredia.

Què voleu expressar amb la vostra música?

Tenim la sort de poder expressar-nos amb un llenguatge universal, que no coneix fronteres a l’hora de transmetre emocions. No estem aquí per fer balanços polítics o criticar la societat. El nostre missatge es quotidià, costumista, adreçat a les persones que viuen.

Costa molt treure un primer disc actualment?

Quan ho fas amb il·lusio i dones el 200% de les teves forces, mai es pot dir que és un sacrifici. Ara bé, hem gravat un disc professional, no una maqueta, la qual cosa vol dir que ens hem gastat més de 7.000 euros de les nostres butxaques. La indústria musical està molt complicada. El músic s’ha de guanyar la vida dalt de l’escenari i l’oferta de sales a Barcelona no et permet guanyar molts diners, perquè els lloguers son caríssims.

A qui us adreceu?

No tenim cap pretensió a l’hora de trobar un públic determinat. Crec que la nostra música pot agradar a qualsevol. No hem inventat res nou, fem pop amb tornades amb ganxo. Això sí, oferint una qualitat musical.

És important la relació personal entre els components?

És molt important la confiança que ens tenim i el fet de coneixe’ns tant i des de fa temps. Coneixem les influències de cadascú i això és bàsic a l’hora de fer rodar un tema. El Guardiola sempre parla del bon grup que hi ha al vestidor de can Barça i, pot sonar a tòpic, però això funciona.

Quin és el següent pas?

Ja tenim el disc a la mà, ara vindrà el que més li agrada a un músic: rodar-lo. El dia 5 de juny el presentarem a La Sargantana, a la nostra ciutat natal. Això ens servirà per escalfar motors pel que serà la presentació oficial, el 10 de juny, a la Sala Bikini de Barcelona.