Propietari Perucchi

L’alcalde Guijarro amb el propietari de Perucchi. Foto: Twitter (@guijarroruben)

La històrica empresa badalonina de licors i vermuts Perucchi, responsables del primer vermut d’Espanya, té nou propietari, Jean-Noël Reynaud. Aquest inversor francès és el fundador i conseller delegat de Magellan & Cheers.

Segons va publicar La Vanguardia fa pocs dies, l’empresa vol construir un gran grup europeu de vermuts, begudes espirituoses i licors de qualitat. La fàbrica de Perucchi a Can Ribó té uns vint treballadors i factura uns cinc milions d’euros a l’any, tot i que el nou propietari vol multiplicar per quatre les vendes en cinc anys.

Diumenge passat l’alcalde Guijarro i Reynaud es van reunir i, segons fonts municipals, el nou propietari s’ha compromès “a quedar-se a Badalona, i invertir en la ciutat”. El consistori diu que pròximament es tornarà a reunir amb Peruchi per “explorar vies de col·laboració”.

Per a Ferran Falcó, president de Restarting Badalona, és una bona notícia: “Ens n’hem d’alegrar perquè es tracta d’algú que ve, i no d’algú que se’n va”, resumeix.

Anís del Mono

Seguint amb empreses del mateix sector, el nom d’Anís del Mono acompanya el de Badalona des de cinc anys abans, perquè va ser el 1871 quan es va inaugurar l’emblemàtica fàbrica. Fa un any i mig que la companyia es va endur la producció a la seva seu, al Puerto de Santa Maria; i ja fa un mes que es va fer pública la intenció del grup Osborne d’inaugurar un espai gastronòmic a l’antiga fàbrica

Entre la compra de Perucchi i la reconversió de l’Anís del Mono, la ciutat experimenta com el seu patrimoni industrial referit als licors s’adapta als nous temps, uns temps de deslocalitzacions per optimitzar costos i de compres milionàries.