Façana del vell mercat

Els paradistes desconeixen quan acabaran les obres de remodelació.

Els badalonins del centre podran comprar la carn d’olla per l’escudella de Nadal i per fer, l’endemà, la carn dels canelons de Sant Esteve a la carpa provisional del mercat Maignon. A partir del 15 de desembre la Plaça Vella es trasllada a només uns metres mentre es restaura tot l’equipament d’estil modernista que data del 1910 i forma part del patrimoni històric de Badalona.

L’Associació de Venedors del Mercat i l’Ajuntament de Badalona han signat un conveni on s’estableixen les condicions del canvi d’ubicació i les tarifes que haurà d’abonar cada paradista: un mínim de 60.000 euros per renovar la seva concessió 25 anys més.

El govern municipal reconeix que no sap quan quan començaran i acabaran unes obres que encara no tenen data per això ajorna la decisió pel proper mandat. De fet, la remodelació integral està pressupostada per un valor d’1,7 milions d’euros.

El nou mercat provisional comptarà amb 24 punts de ven­da de poc més de 12 metres quadrats cada un. Pel que fa a una de les preocupacions dels venedors, la ubicació de cada parada, s’ha acordat amb el govern municipal fer un sorteig en aquells casos en què més d’un concessionari aspiri al mateix espai.

Curiosament, el cost que ha tingut la construcció de l’estructura provisional de mercat és pràticament la mateixa que la seva remodelació integral: 1,7 milions d’euros. En aquest cas, han estat finançats a través del fons estatal per a l’ocupació i sostenibilitat local.