El parc del Gran Sol. Arxiu

La plataforma per a la sanitat que conformen sis entitats de La Salut i Llefià han trigat menys d’una setmana en mostrar la seva satisfacció després de l’anunci de la Generalitat de Catalunya, la qual destinarà 8,5 milions d’euros per construir el nou centre de salut al parc del Gran Sol. L’ambulatori, que preveu donar servei a unes 23.000 persones, ha estat una de les reivindicacions més fermes de les entitats de Llefià i La Salut, barris que agrupen a gairebé un terç de la població badalonina i que demanaven l’equipament sanitari fa deu anys. De fet, havien protagonitzat mobilitzacions al carrer demanant un centre de salut digne.

Malgrat no posar cap termini per l’execució de les obres del nou CAP del Gran Sol, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ja va mostrar la seva satisfacció al conèixer que el Govern de la Generalitat va aprovar aquest projecte tan important per la ciutat. Serra, qui va evitar fixar un calendari d’inici d’obres, va explicar que la construcció d’aquest centre és “un altre pas endavant perquè l’assistència sanitària pública tingui una peça més que acabi de complementar la xarxa de centres sanitaris de Badalona que ja existeix a Badalona i que és molt important”.

El fet de no tenir cap data fixada al calendari ha provocat que la plataforma per a la sanitat de Llefià i La Salut estigui d’ara fins a concretar els terminis, molt pendent de l’evolució de les negociacions, que haurien de concretar-se amb el nou centre funcionant durant el 2013. En aquest sentit, les sis entitats que formen part de la coordinadora es reuniran a principis del 2011 amb representant de l’Ajuntament de Badalona per conèixer de primera mà tots els detalls del projecte.

El solar on s’ubicarà el nou centre està situat a l’extrem sud del parc del Gran Sol, on hi ha la plataforma més baixa de les dues que el formen. D’aquesta manera, el futur ambulatori quedarà soterrat respecte el ni-vell del parc. La seva construcció ha de servir d’aquí tres anys per descongestionar altres ambulatoris com ara el CAP de la Salut i serà imprescindible per donar una millor oferta de sanitat a la ciutat.