La presentació del festival, amb el director Agustí Argelich i l’alcalde Àlex Pastor. Foto: Filmets

41 hores de pur cinema. 251 visions del món en format audiovisual. Sensacions i emocions diverses que només es poden transmetre amb l’art dels curtmetratges. Sota el lema Dreaming is possible (somiar és possible), tota una institució en el món artístic i cultural com és el Festival Filmets desembarcarà demà per partida triple en la seva 45a edició.

Per primer cop, el prestigiós cicle de curts estarà present a tres localitats. A Badalona (Teatre Zorrilla, Teatre Principal, Teatre Blas Infante i Centre Cultural El Carme) i Barcelona (Institut Français de Barcelona) se’ls afegirà Sant Boi, amb els Multicinemes Can Castellet.

“FESTIVAL DE FESTIVALS”
“Tindrem molts curts guanyadors i nominats als Òscars, els Cèsars, els Gaudí, els Goya, a Cannes, a Sundance i a la Berlinale… serà un festival de festivals”, explica el director de Filmets, Agustí Argelich, a Línia Nord. Argelich considera un clar símptoma de creixement el fet que s’hi inclogui Sant Boi, així com l’ampliació de la programació i les hores dedicades a les sessions. El director lamenta que “hi ha joies que no pots incloure-hi”, ja que “s’hi van inscriure 5.000 participants” i se n’han seleccionat 251.

Això ha dut a una gran diversitat en les propostes que es podran veure, segons explica Argelich. “Hi haurà de tot: acció, política, solidaritat, reivindicació, drama, comèdia i moltes tècniques visuals i efectes especials”, comenta. Prova d’aquesta diversitat és que divendres a la nit el festival obrirà amb el curt de ciència-ficció Megan i tancarà amb l’impactant Detainment, que narra l’assassinat d’un infant de dos anys a mans de dos nens.

Tot desembocarà en La Nit de les Venus, la gala de cloenda del festival Filmets. El 26 d’octubre al Teatre Zorrilla es viurà una vetllada espectacular i amb moltes sorpreses, on es premiaran els millors curts amb els guardons Venus de Badalona. De moment, s’ha confirmat que estarà presentada per Lídia Heredia i comptarà amb un show musical protagonitzat per l’actriu i cantant Mone.

El Regne Unit hi tindrà un paper protagonista

El Regne Unit serà el país convidat en aquesta edició, amb tot un seguit de propostes relacionades amb la cinematografia de les illes britàniques. “El cinema del Regne Unit ha tingut molta presència al festival sempre. De fet han guanyat moltes vegades el premi a millor pel·lícula”, explica Argelich.

La sessió especial Genis UK oferirà als espectadors els curts de tres gegants d’aquest país: Alfred Hitchcock, Ridley Scott i Sally Potter. Amb aquesta mostra fora de concurs, es presentarà el vessant més desconegut dels emblemàtics directors diumenge al Teatre Zorrilla. Un altre dels plats forts continuarà aquest cicle amb els dos curts guanyadors a la passada edició dels premis BAFTA 2019, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió.

La temàtica britànica es combinarà amb la comunitat LGBTI a Flare Films. Nou curts dedicats a les experiències del col·lectiu mostraran una de les parts més socials i reivindicatives del festival.