L’edifici Venus del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs en una imatge d’arxiu. Foto: Guillem Sánchez / ACN

Nova pedra en el camí per a l’enderrocament del bloc Venus. El cessament de la cúpula del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha deixat en punt mort la demolició i reallotjament de les famílies de l’edifici, que estan a l’espera de l’aprovació d’un pla de treball específic.

Aquest projecte només pot tirar endavant amb el vistiplau del Consorci de la Mina -format pels ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Barcelona, la Generalitat i la Diputació de Barcelona- i que fins ara tenia com a president de la comissió executiva a Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials fins que va ser destituït el passat 16 de novembre. Des del col·lectiu d’afectats Objectiu Venus demanen que es reemplaci urgentment el càrrec que ocupava Iglesies -que previsiblement assumirà Marta Cassany- i que es convoqui un consell plenari per aprovar el pla i no dilatar més en el temps l’enderrocament de l’edifici.

En cas que aquest ball de càrrecs no se solucioni en els pròxims 15 dies, els veïns del bloc asseguren que es plantegen emprendre mesures legals. Recordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va fallar en favor dels afectats obligant el Consorci a reactivar la demolició de l’edifici.