Marc López Ribes

La consellera Garriga i el nou director del CMC, Marc López. Foto: Govern

Marc López i Ribes va ser nomenat aquest dilluns director del programa Catalunya Media City (CMC). Proposarà, acordarà i supervisarà els continguts del Hub digital, audiovisual i del videojoc de les Tres Xemeneies.

El nou director és llicenciat en Comunicació Audiovisual i en Economia, per la Universitat Pompeu Fabra. Fins ara ha estat director de Serveis de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC).

En un comunicat, el Govern ha explicat que el nomenament s’ha consensuat amb altres institucions i sectors. També han destacat que el programa del Catalunya Media City “és el tret de sortida per tal de començar a configurar quin és el contingut que ha de tenir l’equipament”.

El nou director del Projecte Catalunya Media City dirigirà, sota les instruccions del Departament de Cultura, la conceptualització, concreció, desenvolupament, execució i avaluació del projecte per a la posada en marxa del Catalunya Media City. Marc López també haurà de dissenyar un sistema de seguiment que permeti conèixer el grau de desenvolupament del projecte global i cadascun dels subprojectes. A banda, liderarà la gestió i coordinació de les diferents unitats i organismes de la Generalitat implicats en el projecte i amb els actors del sector privat. El director també estudiarà i proposarà els models de governança, promourà l’obtenció de recursos econòmics per al projecte. Finalment, definirà i proposarà l’ocupació dels seus diferents espais i establirà i dirigirà la seva estratègia informativa.