Els veïns ja han tallat la Gran Via en més d’una ocasió. Foto: Arxiu

El conflicte obert entre els veïns de Besòs i l’Ajuntament de Barcelona per la reubicació del Portuguès continua encallat. Dimarts representants de les dues parts i també de l’Ajuntament de Sant Adrià van reunir-se per abordar la reclamació veïnal que demana als serveis socials del consistori barceloní el trasllat d’aquest home a qui presten assistència i que, segons asseguren els veïns, utilitza un habitatge social de la Gran Via propietat d’una entitat bancària com a punt de venda de droga.

En la reunió, a banda dels veïns, van assistir-hi la regidora de Promoció Social, Filomena Cañete, i el regidor del barri, José Luis Martínez. La trobada, però, no va deixar satisfets els veïns. “Els representants del Districte de Sant Martí ens van dir que posaran el Portuguès a la cua de persones que han sol·licitat un habitatge social”, assegura el portaveu de l’Associació de Veïns de Besòs, José Paredes, que lamenta que l’Ajuntament de Barcelona no prioritzi aquest cas. “Ara té més precaució amb la venda de drogues al pis, però el problema continua existint”, afegeix. En canvi, Paredes elogia el suport rebut per Cañete i Martínez a la reunió i avança que l’alcalde Callau medita presentar una moció perquè el Ple insti l’Ajuntament de Barcelona a prioritzar el trasllat del Portuguès.

Arran de la resposta del consistori barceloní, els veïns es plantegen dur a terme una nova acció de protesta aquest mes de juny consistent a tallar la Gran Via a l’alçada de la seu del Districte de Sant Martí.