Els encarregats de llegir el manifest en el dia de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI a Santa Coloma. Foto: Aj. de Santa Coloma

L’actual situació sanitària no va impedir la celebració del dia de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI en el seu format més virtual i simbòlic al Barcelonès Nord. Ajuntaments com el de Santa Coloma de Gramenet van apostar per mantenir la tradicional lectura del manifest, aquest any a càrrec de Laura Rodríguez, Xavi Villena i Hugo Ramos, representants dels col·lectius Visible STKO i Entenem Santa Coloma LGTBI. Des de l’executiu encapçalat per Núria Parlon també es va realitzar un vídeo per l’ocasió protagonitzat per veïns del municipi i es van penjar una pancarta del balcó del consistori.

A Badalona, diferents col·lectius van convocar una concentració a la plaça de la Vila i els grups amb representació al consistori van llegir un manifest per reiterar el compromís de la institució amb “la igualtat i el respecte cap a totes les persones i la seva llibertat per ser com vulgui ser, sentir com vulgui sentir i estimar a qui vulgui estimar” i també es van repartir als principals eixos comercials 2.200 polseres amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Pel que fa a Sant Adrià de Besòs, entitats LGTBI van impulsar una iniciativa per vestir els balcons de la població amb banderes i pancartes i es va realitzar una manifestació virtual.

DOS DETINGUTS PER L’AGRESSIÓ HOMÒFOBA A SANT ADRIÀ
Els dos presumptes autors de l’agressió homòfoba a una parella per la revetlla de Sant Joan a Sant Adrià de Besòs van entregar-se dilluns als Mossos d’Esquadra. Segons informa la Cadena SER, els arrestats -un dels quals és menor d’edat- estan acusats d’un delicte de lesions amb l’agreujant d’odi i discriminació.