Els assistents van observar en dos projectors l’evolució de l’escrutini. Mariona Sanz

Hi ha moltes maneres de fer el seguiment de la nit electoral, però a molt pocs -excepte els partits polítics- els ve al cap viure la jornada amb un grup de persones a les quals els interessa la política i tenen ganes de comentar la jugada. Com un partit de futbol però amb molt més que tres punts en joc. De fet, Catalunya s’hi jugava el seu futur.

Aquesta idea la va posar en pràctica la Sargantana, el local que va aplegar una trentena de persones les quals a través de dos projectors seguien l’evolució de l’escrutini a través de la xarxa i les primeres impressions dels partits polítics a Televisió de Catalunya. Va ser, sens dubte, una nit d’emocions i en alguns moments de preocupació -els tres escons provisionals a Plataforma per Catalunya van espantar a més d’un- però en definitiva, una excel·lent demostració que la política interessa als ciutadans molt més del que alguns pronosticaven.

El Parlament de la Sargantana va ser una de les activitats. Mariona Sanz

Les activitats al carrer Sant Sebastià no s’aturen i fidel a la seva vessant cultural, la Sargantana organitza aquest mes de desembre dues activitats centrals amb la mirada posada, d’una banda al futur Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya, i d’altra banda, a la celebració força peculiar del Nadal. D’aquesta manera, el proper dimecres 15 de desembre, la Plataforma Pro Museu del Còmic i la Il·lustració oferirà una xerrada d’anàlisi sobre el paper que ha de jugar la futura instal·lació a Badalona. Una setmana després, el 22 de desembre, serà el torn d’un sopar poètic centrat en el vers de Nadal. En col·laboració amb Òmnium Cultural i Labreu Edicions, la Sargantana viurà una nit molt especial amb una vetllada per la qual és necessari fer-ne la reserva prèvia.