Agents de la “nova” Unitat de Policia de barri de la Guàrdia Urbana de Badalona. Foto: Aj. de Badalona

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat aquest dilluns la recuperació de la Unitat de Policia de barri de la Guàrdia Urbana de Badalona, un servei de patrullatge “de proximitat” que comptarà amb 48 agents que es desplegaran pels diferents barris de la ciutat perquè els veïns puguin “viure i passejar segurs”. Segons ha assenyalat el popular, aquest departament es va eliminar durant la darrera legislatura, un extrem que nega el delegat del Sindicat de Funcionaris de Policia, Raúl Pérez, que apunta que la unitat “ja existeix amb els mateixos horaris i les mateixes condicions”.

“Ens hem quedat perplexos. Albiol va implantar el servei amb el torn partit i fins a les cinc de la tarda, Sabater va fer dos torns perquè el servei arribés fins a les deu de la nit i així s’ha mantingut fins a dia d’avui”, ha explicat en declaracions a l’ACN Pérez, que ha admès, però, que recentment la unitat havia quedat “tocada” per jubilacions i per la crisi de la Covid-19. En la mateixa línia s’ha pronunciat la líder de Guanyem, Dolors Sabater, que assegura que no es tracta duna “innovació”, ja que aquest servei va ser un dels punts forts del model policial que va impulsar com a alcaldessa. “El que impressiona de l’alcalde del PP és el cinisme i el convenciment amb què menteix. L’ampliació horària de la unitat de proximitat la vam implementar l’any 2017 i seguia vigent. La cobertura del servei que anuncia la farà amb hores extres, no amb més agents”, ha insistit Sabater.

Per la seva banda, Albiol ha defensat que es tracta d’una “millora del servei” i que el projecte “no té res a veure amb el que es feia durant un temps”. En aquest sentit, la regidora de Seguretat, Irene González, ha matisat que el servei que pretén el govern del PP és més personalitzat, ja que s’intentarà que els guàrdies de barri siguin sempre els mateixos per poder generar més afinitat amb comerciants i entitats. També apunta com a diferència respecte al servei actual que el patrullatge serà sempre a peu i no es combinarà amb el vehicle. L’unitat comptarà amb un total de 48 agents, 31 dels quals s’han incorporat aquest estiu provinents de l’escola de policia per cobrir jubilacions.