Logotip de Twitter. Arxiu

Els badalonins Anna Fuster i Daniel Julià, de l’empresa Pimpampum.net han elaborat una aplicació de twitter a través de la qual els usuaris d’aquesa xarxa social podran informar-se de tota l’actualitat electoral de les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

D’aquesta manera, a través de les ‘piulades’ -així es com es coneixen les publicacions a twitter- de tots aquells participants que comentin temes relacionats amb els comicis, s’aniran analitzant al web tuiter.net, on és possible veure gràfiques i percentatges sobre els temes més comentats per la comunitat d’usuaris de la xarxa social.

Segons un dels creadors d’aquesta eina, Daniel Julià, “no es podran veure les tendències, sinó analitzar les piulades que tenen un contingut específic”. En aquest sentit, tuiter.net es converteix en un espai comú “on tots aquells usuaris que introdueixen continguts relacionats amb la temàtica electoral com ara temes concrets o candidats, apareixeran en aquest agregador sense necessitat de registrar-se a la web.

Al nou agregador de converses es poden visualitzar totes les piulades respecte les eleccions i analitza periòdicament quantes vegades es parla d’un tema determinat i veure l’evolució temporal de tendències com ara ‘28n’ o ‘Independència’.

“Es pot analitzar, al segon, quina és l’evolució electoral de manera democràtica“, ha assegurat Daniel Julià.