Prostíbuls Santa Coloma

Onze dones eren obligades a exercir la prostitució en condicions insalubres. Foto: Policia Nacional

La Policia Nacional i la Policia Local de Santa Coloma han desmantellat dos prostíbuls del municipi i han detingut dues persones a les quals els atribueixen delictes de prostitució activa, contra els drets dels ciutadans estrangers, i contra els drets dels treballadors.

La intervenció ha permès localitzar i atendre onze ciutadanes d’origen colombià, veneçolà i hondureny que eren obligades a exercir la prostitució en condicions insalubres. La investigació es va iniciar després que diversos veïns alertessin l’Ajuntament sobre l’existència d’aquests punts clandestins.

Segons han explicat fonts policials, el primer pas va ser comprovar l’existència d’una pàgina web on s’anunciaven i oferien serveis de caràcter sexual. Un cop fetes les pertinents indagacions, la unitat d’investigació es va coordinar amb altres unitats policials d’estrangeria, així com amb la Policia Local de per dur a terme les inspeccions oportunes.

Els immobles, expliquen els cossos policials, estaven controlats per una organització criminal. De fet, les persones interessades a gaudir d’aquests serveis havien de trucar a una mena de central per, d’aquesta manera, tenir un control exhaustiu de les dones que exerceixen la prostitució i els seus clients.

En llibertat els dos detinguts després de declarar

En total, la policia va aixecar onze actes de declaració i les corresponents actes d’informació com a possibles víctimes de Tràfic d’Éssers Humans. Així mateix, la Policia Local de Santa Coloma va executar dues actes administratives de denúncia per activitats no permeses.

Els dos detinguts han quedat en llibertat després de declarar davant el jutge. El cas s’ha remès al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Gramenet.