Dones Invisibles

Imatge de la sessió inaugural. Foto cedida

Aquest dilluns es va inaugurar a Montgat el projecte ‘Dones [in]visibles’. Es tracta d’una iniciativa del Servei Local d’Ocupació per fomentar la creació de feina. Perquè tot i que hi ha èpoques en què la taxa d’atur és relativament baixa, sempre hi ha gent que queda al marge.

Un d’aquests col·lectius són les dones que no han pogut desenvolupar els seus projectes professionals amb estabilitat i continuïtat dins del mercat laboral formal. “Sovint aquestes dones tenen la sensació de ser invisibles, de tenir un paper secundari dins l’espai productiu i remunerat”, expliquen a Línia Nord des del Servei d’Ocupació.

Per abordar aquestes situacions, el projecte té com a objectiu visibilitzar les dones a través de diferents punts claus: generant espais de crítica i reflexió, afavorint l’autoconeixement, obtenint recursos i preparant-se per a la recerca de feina creant xarxa i espais de suport. ‘Dones [in]visibles’ està estructurat en tres blocs, i, tot i que no és obligatori passar pels tres, l’organització ho recomana per completar tot el procés.

Identificar les competències

El primer és una sessió sobre la situació de les dones en el món laboral. El segon consta de tres sessions adreçades a les participants que necessiten fer un treball d’autoconeixement i identificar quines competències han adquirit durant la seva vida. Finalment, el tercer bloc es distribueix en dues sessions perquè, un cop les participants han reconegut els seus punts forts, les orientin per projectar-les en un currículum i per fer entrevistes.

“És important que identifiquin les seves potencialitats. Moltes han estat fora del mercat laboral per conciliació familiar i cures i no saben les competències que tenen. Realment en són moltes, com l’autoorganització o la tolerància a l’estrès”, asseguren des del Servei d’Ocupació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram