Dolors Sabater

Dolors Sabater, al Parlament, el mes de juny de 2022. Foto: Mariona Puig/ACN

Sis mesos després d’anunciar la seva marxa del Parlament de Catalunya per centrar-se en la seva tasca a l’Ajuntament de Badalona, Dolors Sabater deixarà finalment la cambra catalana. Tal com ha avançat el Diari Ara, ho farà a l’últim ple de l’any, que se celebrarà entre el 19 i el 21 de desembre. La regidora de Guanyem ostenta encara dos càrrecs, un fet que va en contra dels estatuts de la formació municipalista i de la CUP.

Un precedent del 2021

Segons han confirmat fons de Guanyem a l’Ara, aquesta compatibilització de tasques es deu al fet que Sabater encara no ha finalitzat la seva feina al Parlament. Entre d’altres, forma part de la comissió d’investigació sobre la pederàstia a l’Església, del projecte de llei de foment de l’associacionisme i de la ponència per erradicar el sensellarisme. Es tracta d’una situació, però, que té un precedent, ja que Sabater, en ser elegida diputada el 2021, també va trigar uns mesos a deixar l’acta de regidora.

Les mateixes fonts asseguren que l’anunci de deixar el Parlament no implica que ja hi hagi un relleu preparat. Des de la CUP confirmen a la mateixa publicació que Sabater els va transmetre que marxaria a la tardor un cop acabés la seva feina i que “així ho està fent”. Des del partit també han agraït a la badalonina la seva “dedicació i feina” al Parlament.