El Mercat de Sant Roc en una imatge d’arxiu. Foto: Consorci Badalona Sud

La dissolució del Consorci Badalona Sud ja és una realitat. Així s’ha acordat per unanimitat aquest divendres en el plenari de l’ens, que ha ratificat la liquidació i extinció d’aquest i l’assumpció de les seves competències per part del consistori badaloní. Aquesta decisió es produeix després que tant l’executiu encapçalat per Rubén Guijarro com la Generalitat manifestessin recentment la necessitat de posar fi a la trajectòria de setze anys d’un Consorci que havia vist “molt limitada” la seva activitat en els darrers anys.

“La nostra obligació com a administracions és la de col·laborar, com hem anat fent, però també vetllar per la màxima eficiència en la gestió dels recursos”, ha assegurat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que remarca que el volum econòmic que movia l’entitat i les activitats dutes a terme no en justifiquen el seu manteniment.

Cervera ha recalcat, però, que ja s’està treballant amb l’administració local per establir un nou acord de col·laboració que permeti mantenir la intervenció directa en aquesta zona de la ciutat, que inclou barris especialment vulnerables com Sant Roc o Artigues. “Estem treballant per implementar noves fórmules de cooperació que permetin maximitzar i reforçar les actuacions que hem fet fins ara i per seguir treballant pel desenvolupament dels barris que formen part de la Badalona Sud”, ha assenyalat la consellera.

Amb aquesta dissolució, l’Ajuntament assumeix dins les seves competències els serveis que fins ara gestionava el Consorci, un moviment que hauria de permetre destinar al territori més personal i recursos econòmics. “Tenim la ferma voluntat de reforçar el treball en xarxa, de potenciar els plans i els programes socials, multiplicar la feina a peu de carrer, apostar pels serveis socials, la convivència i la mediació”, ha explicat al respecte Guijarro, que ha volgut refermar el compromís municipal amb la zona afectada.