Melmelària

El nou espai de venda de Melmelària. Foto cedida

L’obrador artesanal de melmelades de la tianenca Cristina Martorell fa un pas endavant i inaugura el seu punt de venda. Fins ara, Melmelària únicament tenia l’obrador a la vila i les vendes dels seus productes es feien a botigues de tercers i a fires i mercats. “Molta gent em preguntava si podia venir a comprar. No s’entenia que fos un obrador que no venia el producte al públic així que hem fet créixer el negoci”, explica Martorell a Línia Nord.

La propietària va presentar el projecte per fer la botiga al costat de l’obrador i va ser aprovat pel consistori. Ara, després d’unes reformes, ja ha pogut estrenar l’espai, on també es poden fer degustacions de productes artesanals com melmelades o codonyats.

Melmelària, una casualitat

L’origen de Melmelària no neix d’una idea de negoci. La seva creació va ser una casualitat. Martorell va plantar maduixes del Maresme a un hort a casa seva i va decidir fer melmelada per aprofitar la fruita. Després que el producte tingués èxit entre les persones del seu entorn, va decidir emprendre una aventura professional que el març ja farà 10 anys.

“Jo estava treballant en una escola bressol. Va ser una oportunitat de les que la vida et posa al davant i tu decideixes si l’agafes. Sempre dic, aneu amb compte amb el que planteu, que mai se sap!”, bromeja Martorell.

De temporada i proximitat

Des d’un primer moment Cristina Martorell va tenir clar que el que vengués estaria fet amb productes de temporada i de proximitat provinents de Tiana i de la comarca del Maresme. “Són conceptes que hem anat oblidant. El producte de temporada està en el seu punt òptim de maduració, no té petjada de carboni i ajudem els pagesos. És tot positiu”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram