El barri de Pomar. L.B.

El barri de Pomar celebra els seus 45 anys d’existència i ho fa amb una exposició fotogràfica que fa un repàs a la seva història. El que es vol mostrar, més enllà del gran canvi que ha experimentat aquesta zona de Badalona, és la vida quotidiana dels veïns que, si s’apropen a veure l’exposició, podran trobar-se en qualsevol de les fotografies. L’exposició està dividida en quatre temàtiques: els origens del barri, quan s’hi va començar a construir; els veïns, ja que s’hi pot veure a gent casant-se o celebrant una festa familiar; entitats i espai de reivindicació. I és que s’hi poden veure les festes majors del barri, la construcció dels blocs de pisos o, fins i tot, reivindicacions veïnals de fa anys com un retall de diari on s’explica que uns veïns de Pomar van segrestar 14 autobusos per reclamar que els havien eliminat una línia.

Segons el President de l’Associació de Veïns de Pomar, Albert Arnau, la transformació estructural del barri és visible, però cal posar-hi atenció a la trasformació social que ha experimentat en aquests 45 anys. Pomar va passar de ser un barri marginal al barri tranquil que és actualment. Tot plegat, amb l’ajuda de les reivindicacions veïnals.

A banda de l’exposició, que es podrà veure fins el 29 de maig al local de la Regidoria de Districte, també s’hi faran xerrades sobre la transformació del barri, el paper del Club Esportiu o la força de les AMPES.