Les famílies desnonades fa 50 dies que acampen. Foto: Twitter (@Llogater_bdn)

Les entitats que treballen pel dret a l’habitatge mostren la seva decepció per la gestió que ha fet l’Ajuntament de la situació de les famílies desnonades que fa cinquanta dies que acampen davant del Pavelló Olímpic. Divendres passat, la PAC, el Sindicat de Llogaters, la PAH i la plataforma Sant Roc Som Badalona es van reunir amb representants de tots els grups municipals. En aquella reunió es va acordar que dilluns l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) rebria les quatre famílies que formen l’acampada per acompanyar-les en la recerca d’habitatge. Des del Sindicat de Llogaters, però, consideren que la resposta de l’OLH va ser “una presa de pèl” de l’Ajuntament.

Des de la PAC assenyalen que l’oficina es va limitar a demanar documentació a les famílies (un tràmit que, asseguren, ja han fet fins a tres vegades). Però el portaveu de la plataforma Sant Roc Som Badalona, Carles Sagués, explica a Línia Nord que des de dimarts l’OLH està ajudant els afectats a buscar habitatge de lloguer privat i que una de les famílies ja va visitar un pis a Badalona.

ESPERANT UNA ALTERNATIVA
El Sindicat de Llogaters apunta que les famílies de l’acampada tenen menors i, per tant, haurien de tenir prioritat a la llista d’emergència. El fet que aquestes persones tinguin ingressos no hauria d’implicar que es quedin fora de les ajudes, ja que “avui en dia tenir ingressos no et garanteix res”, avisen des del sindicat.

Fonts municipals, però, recorden que ara mateix hi ha més de 150 casos a la taula d’emergència habitacional i asseguren que estan buscant solucions per a totes les famílies, no només les de l’acampada. Tot i això, Sagués subratlla que, com a mínim, se’ls podria allotjar a una pensió o un hostal, perquè no dormin al carrer.

Des de l’Ajuntament justifiquen que no se’ls va donar cap alternativa a un alberg, ja que per fer-ho l’Ajuntament hauria de tenir convenis o acords amb els establiments i, de moment, no en té.

El sindicat alerta que l’augment de les temperatures podria suposar problemes per als menors que dormen a l’acampada. Des de la PAC destaquen que a partir d’ara entraran diverses vegades durant el dia a l’OLH per informar els usuaris que l’oficina no està donant “la resposta que hauria de donar”. Sagués, per altra banda, lamenta que hagin hagut de passar cinquanta dies per donar a aquestes famílies un acompanyament que “és el que s’hauria de fer en tots els casos” de manca d’habitatge.