Mossos a la Mina

Agents dels Mossos d’Esquadra al barri de la Mina. Foto: Martí Rodríguez/ACN

Les detencions a Sant Adrià de Besòs practicades pels Mossos d’Esquadra han crescut un 19,7% durant els últims dotze mesos en comparació al mateix període anterior. És més del triple que l’augment mitjà de la Regió Policial Metropolitana Nord, segons les dades presentades aquest divendres a la Junta Local de Seguretat de Sant Adrià, a les quals ha tingut accés l’ACN.

El Departament d’Interior ho atribueix directament a l’augment del patrullatge, ja que l’últim any les hores de servei han pujat un 14,7% i la plantilla ha passat de 83 a 99 agents. Interior també ha destacat que han crescut un 33% els delictes contra la seguretat viària, fet que també ha vinculat a l’augment de la presència policial.

Lleugera baixada dels delictes

En aquest mateix sentit, les dades delinqüencials de setembre del 2022 a octubre del 2023 indiquen que a Sant Adrià han baixat un 0,4% els delictes de forma global. Pel que fa als delictes contra el patrimoni, aquests han disminuït un 1,4%, i contra les persones han baixat un 1,8%.

En el cas concret dels robatoris, s’han reduït a la meitat els d’establiments mentre que les entrades amb força a domicili han baixat un 25%, i els casos amb amenaces ho han fet un 28%.