Edifici Torre

L’edifici ‘torre’ amb el cartell anunciant la venda de pisos. Foto: Plat. SBA

Cop d’efecte en la lluita per preservar el nucli antic de Santa Coloma. L’edifici en construcció a la rambla Sant Sebastià –conegut amb el sobrenom de torre o pirulí– mantindrà les catorze plantes planificades i finalment no les reduirà a la meitat, tal com plantejava el consistori.

Segons va avançar El Mirall.net i ha pogut confirmar Línia Nord, els promotors de les obres han trencat les negociacions amb l’Ajuntament i han decidit rebutjar la proposta municipal, que implicava reduir a sis plantes l’alçada de l’edifici a canvi de l’adquisició via permuta d’uns terrenys ubicats a la zona de la CIBA, pròxims al riu. La negativa a la permuta per compensar la pèrdua de sòl edificable que plantejava el consistori és patent en l’esquelet de l’edifici a mig construir, on des de fa uns dies penja un cartell de l’empresa Culmia anunciant la venda dels pisos. Precisament, aquesta companyia ja té en exposició els futurs habitatges en un dels apartats de la seva pàgina web.

La notícia del trencament de negociacions suposa un dur revés per a la Plataforma Salvem el Barri Antic. Després de molta pressió, aquesta entitat veïnal va aconseguir forçar l’executiu encapçalat per Núria Parlon a modificar la segona fase del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de la Ciutat Vella per introduir aspectes com la reducció de l’alçada de l’edifici torre.

Tanmateix, la plataforma es nega a plegar veles i ja ha anunciat que presentarà al·legacions a l’última modificació d’aquest pla urbanístic, actualment en fase d’exposició pública. “Tenim raons molt potents per impugnar el PERI. Aquest pla incompleix els estàndards marcats pel Pla General Metropolità pel que fa a equipaments i zones verdes”, apunten des de l’entitat, que veu el cartell anunciant la venda de pisos només com una “provocació”.