doctora Pericas

La doctora Pericas, durant la xerrada. Foto: Twitter (@AidaLlaurado)

L’Escola Montigalà va acollir dijous passat una xerrada sobre com afecta a la salut dels infants la proximitat del trànsit. L’encarregada va ser la doctora Núria Pericas, pediatra i membre del grup de salut mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria.

La doctora va explicar que els infants absorbeixen amb més facilitat les partícules ultrafines contaminants que no pas els adults. En aquest sentit, els estudis demostren que la proximitat al trànsit comporta un augment dels casos d’asma, al·lèrgies, així com altres problemes relacionats amb el desenvolupament cognitiu i la capacitat d’atenció, a causa de la contaminació acústica. Tot i ser una qüestió global, la xerrada es va centrar en un dels majors emissors de pol·lució de la ciutat, la C-31. És per això que el títol de la jornada va ser Infants i contaminació: com afecta la C-31 a la seva salut, i és per això que la xerrada de la doctora Pericas va precedir una taula rodona amb la presència de membres de la plataforma Transformem la C-31, i representants del govern municipal com la segona tinenta d’alcalde, Aïda Llauradó i la regidora de Cultura, Anna Maria Lara.

Des de Transformem la C-31 es va aprofitar l’ocasió per retreure a l’Ajuntament no haver complert el compromís de crear un grup de treball per estudiar la reconversió de l’autopista en una via pacificada, havent-ho promès fa més d’un any.