A la xerrada es van plantejar polítiques de gènere per a la ciutat. Foto: Guanyem

Com es pot construir el futur de la ciutat amb ulls de dona? Aquesta va ser la pregunta que van intentar respondre quatre dones badalonines —d’àmbits molt diferents com la policia, l’esport o el teixit associatiu— que van debatre sobre polítiques municipals de gènere en un acte organitzat per Guanyem Badalona en Comú dimarts al Centre Cívic de la Salut.

Una de les participants, Marta López, va ser policia local a Badalona fins fa poc i va manifestar que per a millorar la perspectiva de gènere a la ciutat “és necessària la presència de dones a la policia”, perquè d’aquesta manera es podria oferir un millor servei a les víctimes de violència de gènere, amb el qual se sentin més còmodes.

L’activista del moviment associatiu badaloní, Isabel Brugué, en canvi, va assenyalar que en els pròxims anys s’hauria de potenciar la presència de dones a les associacions veïnals, més enllà de les vocalies de dones i sobretot en els òrgans de direcció.

La integradora social i membre de l’Associació AMBTU, Imane Saoudi, va destacar que a la ciutat s’han de crear “espais multiculturals de coneixement i diàleg” per a eliminar “els estereotips que pateixen les dones migrades”.

I pel que fa a l’esport, la capitana de l’equip de futbol femení C.E. Seagull, Alba Gordo, va subratllar que cal treballar “la mentalitat dels pares i mares” perquè deixin que les nenes puguin jugar també al futbol i així aprofitar “l’empenta que té ara el futbol femení”.