Unitat mòbil qualitat aire

La unitat mòbil instal·lada a la Catalana. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va celebrar la setmana passada un Consell de Medi Ambient marcat per una doble polèmica. La trobada amb l’oposició i les entitats locals va estar protagonitzada pel nou projecte municipal per condicionar la desembocadura del Besòs i per la recent instal·lació de sensors per mesurar la qualitat de l’aire i el soroll de la incineradora Tersa i de la central de cicle combinat d’Endesa.

El primer punt polèmic fa referència a una nova proposta que va traslladar el govern local a la resta d’assistents i que consisteix en la instal·lació d’una sèrie de passarel·les i d’un mirador a la desembocadura del riu. Aquesta iniciativa –que va en la línia del projecte del refugi de biodiversitat i dels camins didàctics impulsats a la zona fluvial de Santa Coloma– va ser rebuda amb força crítiques per part de les entitats i de grups com Sant Adrià En Comú, que consideren que l’estructura de fusta podria actuar de barrera provocant l’acumulació d’encara més tovalloletes i altres residus a la zona. En aquest sentit, les plataformes ecologistes consideren que s’hauria de destinar la inversió a la neteja de la desembocadura.

L’altre tema polèmic va ser la presentació del projecte per col·locar sensors acústics i de qualitat de l’aire al municipi, en especial a la zona de la Catalana més pròxima a la incineradora i la central d’Endesa. Precisament, en aquest indret ja fa més d’una setmana que s’hi va instal·lar una unitat mòbil per analitzar la qualitat de l’aire del barri. A través de les xarxes, diversos usuaris s’han fet ressò de l’aparent disminució de soroll i de fum provinent de les instal·lacions coincidint amb l’inici de les captacions d’aquesta unitat. Fonts de Tersa consultades per Línia Nord, però, asseguren que la incineradora ha funcionat els últims dies “amb normalitat, sense incidències ni cap aturada tècnica”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram