platja de Montgat

Treballs a la platja de Montgat. Foto: Ajuntament

Aquest dimarts la Demarcació de Costes de l’Estat a Catalunya, organisme que té les competències de les platges, va començar els treballs per arranjar, protegir i reordenar la sortida de la Riera d’en Font, situada a la platja de Montgat.

Ja fa anys que els temporals colpegen la costa montgatina amb força, ja que sovint pateix els efectes d’aquest fenomen meteorològic. Amb l’últim, la borrasca Isaak, que arribava al litoral del municipi aquest mes de febrer, s’ha agreujat l’estat d’aquesta riera.

A més dels danys a la zona costanera, un estudi de l’AMB elaborat el 2017 advertia que les platges de Montgat han perdut sorra i amplada progressivament. En concret, entre 6 i 10 metres per any. Des de l’AMB recorden que la freqüència dels temporals ha augmentat des de l’any de l’estudi, un fet que impedeix la recuperació natural de les platges metropolitanes. També s’ha de sumar el disseny dels ports de Badalona i Masnou, que contribueix a la regressió de la costa perquè limita l’entrada de sediments.

Millores a l’estació

D’altra banda, l’Ajuntament ha confirmat que Renfe substituirà les marquesines de les vies 1 i 2 de l’estació Montgat Nord. Unes obres de rehabilitació licitades fa un any, el febrer de 2022, que principalment consistiran en la substitució de l’estructura de les bigues.

A l’estació també es renovarà el sistema d’ il·luminació, que es canviarà per tecnologia LED i s’instal·larà un sistema de control intel·ligent.