La Generalitat i la Federació Catalana de Vela estan treballant en diferents alternatives per garantir la continuïtat dels clubs nàutics afectats per la Llei de Costes espanyola, com el Bétulo de Badalona. Una de les propostes sobre la taula que podria blindar les entitats sota amenaça d’enderroc seria la seva adscripció a una zona portuària.

Aquesta mesura permetria als clubs continuar amb la seva activitat emparats en la legislació que regeix els ports i no en la de costes, que ataca directament la supervivència de construccions que ocupin més de 300 metres quadrats de platja. “Ara per fi s’estan adoptant dues estratègies diferents. Modificar la Llei de Costes és el que sempre s’havia intentat, però fins ara no s’ha aconseguit perquè a Madrid no hi havia voluntat política”, assegura Josep Anton Violán, president del Club Nàutic Bétulo.

Violán veu amb bons ulls la iniciativa de l’adscripció a ports i insisteix en el gran greuge comparatiu que hi ha amb la restauració, que no es veu afectada per la limitació d’ocupació de més de 300 m² de platja. Cal recordar que el Bétulo fa prop de 50 anys que va ser fundat a la platja dels Pescadors i actualment té una llista d’espera per fer-se soci de dos anys.