Escola Miguel Hernández

El nou centre de dia s’ubicarà a l’escola Miguel Hernández. Foto: Ajuntament

Santa Coloma de Gramenet ha aixecat la veu per reclamar la promesa obertura d’un nou centre de dia a l’edifici de l’antiga escola Miguel Hernández. L’executiu encapçalat per Núria Parlon ha denunciat “l’incompliment flagrant” per part de la Generalitat del compromís adoptat el 2020 per l’aleshores conseller de Drets Socials, Chakir El Homrani, que hauria acordat amb el govern local l’impuls d’aquest equipament. Cal recordar que la posada en marxa d’un nou centre de dia ha estat una de les reclamacions que des de fa anys reivindica la plataforma colomenca SOS Gent Gran, que va tenir un paper clau en la consolidació del pacte entre les dues administracions.

El pronunciament del consistori es produeix un cop materialitzada l’adjudicació dels primers pisos socials per a gent gran del municipi, que estan precisament ubicats en l’edifici de l’antic col·legi. En els baixos d’aquest immoble situat al barri de Can Calvet és on estava planificada la creació del nou centre de dia. “Amb el canvi de conselleria només hem obtingut com a proposta deixar el conveni aparcat i licitar les vint places de centre de dia de manera que sigui l’Ajuntament qui s’hagi d’encarregar de tota la gestió”, assenyala en declaracions a l’ACN Parlon, que assegura que hi ha un “acord marc” signat al respecte.

Per la seva banda, fonts del Departament de Drets Socials del govern català apunten que el document pactat és només un “protocol d’intencions”, però remarquen que ja han fixat una reunió amb el consistori colomenc per abordar el cas.

Des de la Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma (FAVGRAM) també insten la Generalitat a fer efectiva l’obertura del nou centre de dia aportant personal i recursos materials que completin l’oferta de l’equipament. “A Santa Coloma hi ha una demanada molt gran. Les places públiques i concertades actuals són de difícil accés i hi ha molta gent que es veu obligada a acudir a centres privats”, explica el president de la FAVGRAM, Tomás Fernández, que considera que s’hauria d’apostar per potenciar el servei públic de centre de dia amb nous equipaments.