CiU guanya a Badalona després de 15 anys i el PSC perd 7.000 vots. Redacció

‘Sorpasso’ electoral a Badalona. Convergència i Unió repeteix a la ciutat, feu tradicionalment socialista, la victòria incontestable de la resta de Catalunya i supera al PSC per més de 6.000 vots d’avantatge. La federació nacionalista guanya les eleccions còmodament amb el 30,95% dels vots mentre que el Partit Socialista és l’altra cara de la moneda de la jornada i perd 10 punts en relació a 2006 i recula fins al 22,87%.

L’altre guanyador de la nit electoral a Badalona va ser el Partit Popular, que es consolida com a tercera força i obté els millors resultats de la seva història a la ciutat, amb un 17,66% dels vots.

Com a la resta de Catalunya, els electors badalonins van decidir castigar la fórmula del tripartit i les tres formacions que donen suport al govern van perdre vots. El PSC, amb els pitjors resultats de la seva història, però també Esquerra que perd més de 5 punts i l’efecte Carod del 2003 i retorna als registres d’ara fa 11 anys amb el 5,27%, i ICV-EUiA que és la menys castigada, perd menys d’un punt i supera als republicans com a quarta força a la ciutat.

21.00h: seu del PSC. Redacció

En relació a la resta de partits, Ciutadans obté el 4,15%, xifra semblant a la de 2006, i en la seva primera participació a unes eleccions catalanes, la xenòfoba Plataforma per Cata­lunya aconsegueix 2.225 vots i un 2,66%, i la Solidaritat Catalana per la Independència de Joan Laporta treu un resultat més discret que a la resta de la circumscripció, amb 1.289 vots, l’1,54%. La fragmentació de l’arc parlamentari català també s’ha vist reflectit a Badalona on els partits minoritaris han tingut incidència.

PER BARRIS

La victòria de Convergència i Unió és aclaparadora i guanya a 14 barris de la ciutat, el PSC a 13 i el PP a un. La federació nacionalista arrasa a Centre i Dalt de la Vila (amb més del 50%) i supera el 40% dels sufragis a Casagemes, Canyet – Mas Ram – Pomar de Dalt, Coll i Pujol i Progrés. Els socialistes, per la seva part, es mantenen forts amb més del 30% a Pomar, Lloreda i La Pau. El PP és la força més votada a El Remei, i supera el 25% a La Salut, Sant Joan de Llefià i Sant Roc – La Mora.

ICV-EUiA obté els seus millors resultats a Canyadó –Manresà Guixeres, Coll i Pujol, Gorg i La Morera– barris on supera el 10%, una xifra que Esquerra Republicana també sobrepassa a Centre, Casagemes i Coll i Pujol. Ciutadans supera el 6% a Nova Lloreda i Puigfred – Montigalà, PxC obté m