Josep Pera, al mig, entre Ferran Falcó i el conseller Josep Lluís Clerie. CiU

El número tres de la candidatura de CiU i actual regidor de Ciutadania i Convivència de l’Ajuntament de Badalona, Josep Pera, ha presentat davant una àmplia representació del teixit associatiu de la ciutat la proposta de la federació en matèria de polítiques socials. En una intervenció amb el títol “Badalona: progrés, cohesió i inclusió social”, Pera ha repassat la feina feta al capdavant de la regidoria de Ciutadania i Convivència i ha plantejat els reptes de futur que la ciutat té en aquesta matèria durant el proper mandat. En aquest sentit, Convergència i Unió es postula al capdavant de les regidories d’Acció Social i Educació en el pròxim mandat. “Ens ve de gust portar les polítiques socials, perquè no ho hem fet mai i creiem que ho podem fer bé”, va explicar el candidat de CiU a l’alcaldia, Ferran Falcó. La federació aposta per Josep Pera, actual regidor de Ciutadania i Convivència. Pera creu que traslladar el model seguit a la seva regidoria a Acció Social permetrà “tenir una ciutat socialment cohesionada”.

EL CONSORCI, REFERENT

El candidat de CiU a regidor d’Acció Social va proposar crear un consorci com el de Badalona Sud al barri de la Salut. I també impulsar un pla de xoc per combatre l’absentisme escolar i l’abandonament i el fracàs a les aules. Pera va reclamar al govern català un “vestit a mida” amb les polítiques de cohesió social. Es tractaria d’un conveni amb la Generalitat que englobés tots els plans que s’apliquen a Badalona. D’aquesta manera aposten per aplicar una gestió en altres barris, a banda de la zona sud, un model com s’està aplicant amb el Consorci el gerent del qual és Miquel Dosta.

EL CONSELLER A L’ACTE

En la presentació de les propostes en polítiques socials de CiU hi va ser present el Conseller de Benestar i Família del Govern de la Generalitat, Josep Lluís Cleries. El conseller es va desfer en elogis a Josep Pera i les polítiques d’integració i cohesió seguides a l’Ajuntament. Recordem que inicialment, Josep Pera, va ser escollit per ser el Director General d’Immigració i el govern de la Generalitat ja ho havia filtrat a la premsa però finalment per pressions internes del mateix partit i del secretari d’Immigració el president Artur Mas va triar a un afí a Joan Colom enlloc de Pera.