Els reis a la cavalcada de l'any passat. Redacció

La Cavalcada de Reis 2011 s’inspira aquest any en l’època i procedència de Ses Majestats. El disseny de les carrosses respon a la tradició i a les reminiscències socioculturals i històriques de l’època, amb instruments musicals, escultures, objectes i simbolismes que seran presents en el disseny de les carrosses, en el vestuari i l’atrezzo de les comparses.

Els Reis arribaran a Badalona a cavall, acompanyats d’una comitiva reial amb patges i comparses. Aniran de l’Avinguda Martí Pujol a l’alçada carrer Rector fins al carrer de la Creu, a on seran rebuts per l’alcalde Jordi Serra i el regidor de Cultura, Mateu Chalmeta. Des d’aquest punt aniran a peu fins a la plaça de la Vila i durant el trajecte recolliran les cartes dels nens. A la plaça de la Vila hi haurà una cantada de nadales a càrrec de la Coral de l’escola Mercè Rodoreda, l’alcalde presidirà la rebuda institucional, i un dels reis farà un discurs als nens. Abans, però, els Castellers de Badalona pujaran un pilar i l’anxaneta lliurarà a l’alcalde una carta amb tots els desitjos dels nens de Badalona per l’any que ve. Abans de començar la cavalcada, l’alcalde donarà als Reis el pa, la sal i la clau perquè puguin entrar a totes les llars badalonines i puguin repartir tots els regals durant la nit de Reis.

A dos quarts de 7, a la Rambla de la Solidaritat, començarà la Cavalcada. El recorregut i l’horari de pas serà el mateix que l’any passat, excepte el pas per Francesc Macià i Creu, en comptes de Baldomer Solà, Anselm Clavé i Martí Pujol. El recorregut serà el següent: Rambla de la Solidaritat (18,30h), Avinguda de Pius XII, Marquès de Sant Mori (18,45h), Salvador Seguí, Don Pelai (19,15h), Alfons XIII (19,30h), Francesc Macià (19,45h), Creu (20h), Francesc Layret amb plaça de la Vila (20,15h), Prim (20,30h) i final a Prim (20,45h).

En total hi participaran 600 persones, 300 voluntaris i 300 més de la part tècnica (Guàrdia Urbana, Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Bombers, tècnics, etc). Les comparses estan formades per companyies de teatre professionals i per comparses amateurs provinents de més de 25 entitats de la ciutat. Tots els participants artístics estaran dirigits per especialistes i porten diversos dies assajant la coreografia.

LA COMITIVA

El recorregut i l’horari del pas de la Cavalcada. Ajuntament

La comitiva reial estarà encapçalada pel patge anunciador, que avisarà als nens de l’arribada de Ses Majestats. Tot seguit, la Carrossa de l’Estel i les tres carrosses de cada rei, Melcior, Gaspar i Baltasar. A cada una d’aquestes tres carrosses hi haurà un rei, dos patges i vuit nens que llençaran caramels, que com sempre seran protagonistes. En total, 4.000 quilos de caramels, 500 menys que l’any passat. Tots seran aptes per a celíacs.