Les dades d’atur del mes de maig a Badalona s’han apartat de la tònica general catalana augmentant en 63 persones el nombre de ciutadans que es troben sense feina. Després de recollir unes dades positives al mes d’abril, ara el nombre d’aturats a la ciutat se situa en 23.880 persones.

Tot i que el mes de maig acostuma a donar una treva als treballadors d’arreu de Catalunya, que poden optar a treballs temporals per la campanya d’estiu, la realitat és que les xifres d’ocupació badalonines no han estat positives.

La dinàmica d’enguany coincideix amb la del 2012 quan la desocupació també va augmentar passant de 23.294 veïns sense feina a l’abril, a 23.414 badalonins a l’atur al maig del mateix any, segons dades de l’Observatori de Desenvolupament Local de Badalona. Això sí, una dada positiva és que, almenys, la pujada de l’atur aquest any ha estat menor respecte al maig del 2012.

UN MES DE MAIG IMPORTANT

Les dades d’atur a Catalunya han estat molt positives reduint en 14.829 persones el nombre d’aturats registrats a les oficines del Servei d’Ocupació (SOC), amb el que actualment el total de catalans sense feina és de 642.166 persones.

Es tracta del segon millor maig a Catalunya des del començament de la crisi i el millor a l’Estat. Concretament, la millor caiguda de l’atur un mes de maig registrada a Catalunya va ser al 2010, amb 18.920 desocupats menys.

Una altra dada important a tenir en compte és que l’atur entre els menors de 25 anys s’ha reduït (-4,7%), situant el nombre total de joves sense feina en 43.016.

BADALONA BUSCA FÓRMULES

MOCIÓ_El Ple de l’Ajuntament ha aprovat, amb el vot en contra del PP, una moció contra l’atur. Entre els acords destaca la demanda de l’oposició de que el govern municipal ampliï “la transparència i informació sobre les ofertes públiques d’ocupació fent partícips de la gestió als sindicats i moviments socials de la ciutat, com l’Assemblea d’Aturats i Aturades”.
També “s’insta la Generalitat a canviar els criteris dels plans públics d’ocupació, fent possible la contractació en jornades de 4 hores”, amb l’objectiu de repartir els llocs de treball.
La moció també recull el rebuig de l’oposició a la decisió de l’IMPO “d’establir el criteri de tenir un mínim de 3 anys d’empadronament a la ciutat per poder accedir al Pla d’Ocupació en marxa”.

WhatsApp