terrenys

Imatge dels terrenys on hauria d’anar el CAP. Foto: Google Maps

L’associació de veïns de Sant Crist- Can Cabanyes es mostra en total desacord amb la possible construcció de pisos als terrenys de Coll i Pujol i l’avinguda dels Vents.

El passat mes d’abril l’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl signaven un protocol d’intencions per acabar la remodelació dels pisos del barri de Sant Roc afectats per aluminosi. Un procés de renovació que va començar l’any 2000 i encara avui dia no ha acabat. En aquesta remodelació, a part de pisos, també està prevista la construcció d’equipaments.

“Volem desplaçar part del sostre previst per fer lloguer assequible a un solar entre Coll i Pujol i l’avinguda dels Vents”, declarava el director d’operacions de l’INCASOL, Gonçal Marquès, en ser preguntat a la ràdio local a finals d’abril. D’aquesta manera, afegia, es podria descongestionar Sant i Roc i hi hauria lloc per construir equipaments.

Unes declaracions que no van agradar als veïns de Sant Crist, que fa més d’una dècada que reivindiquen la construcció d’un CAP al barri i consideren que el lloc ideal per fer-ho és en aquests terrenys.

Un CAP que no arriba

“Si volen fer lloguer social ens sembla bé, però que no construeixin en aquest solar perquè els veïns volen el CAP” expliquen des de l’entitat. A més, diuen, és una zona que ja està prou construïda i l’espai s’ha de destinar a equipaments necessaris o zones verdes. Amb la inauguració dels pisos Gregal i Llevant el 2021, l’alcade Rubén Guijarro va parlar de fer el CAP en els baixos d’un dels edificis. L’AV Sant Crist, però, assegura que Salut no permetrà construir en aquest espai. En resum, diuen, diferents propostes que no es concreten mai.