platja

Els treballs han començat amb un mes de retard. Foto: Twitter (@canetefilo)

Ja han començat els treballs a la platja del Litoral Sant Adrià per descontaminar-la. Ho comunicava fa uns dies l’alcaldessa del municipi, Filo Cañete, a través de les xarxes socials. “Ha costat, però ha valgut la pena totes les reunions i l’esforç fets”, va assegurar Cañete. A més, va assegurar que a Sant Adrià hi haurà platja aquest estiu. “Intentarem que les obres siguin els més àgils possible”, va afegir la batllessa.

Uns treballs de descontaminació que van amb retard. El mes de març l’alcaldessa anunciava que aquest procés començaria al mes d’abril, però finalment ha calgut esperar unes quantes setmanes més. En aquell mateix comunicat Cañete assegurava que a finals de juliol ja estaria enllestida la descontaminació, però, amb aquest període de retard, queda en l’aire si es podrà utilitzar durant els mesos de la temporada de bany. Recordem que l’Ajuntament habilitarà busos llançadora perquè els veïns puguin desplaçar-se fins a la platja del Fòrum.

Dos anys sense platja

El maig de 2021 l’Ajuntament tancava de forma cautelar la platja per presència de materials contaminants. Tot i que el 2020 un estudi descartava que el sòl fos perillós per la salut, el document advertia que aquest estat podria canviar amb “moviments de terra o fenòmens atmosfèrics”. Després de diversos temporals i les primeres actuacions per la instal·lació dels cables submarins de fibra òptica a la platja, el consistori encarregava un altre estudi que confirmava el risc de la zona.

WhatsAppEmail