Can We Run

Presentació de la cursa Can We Run a Santa Coloma. Foto: Can We Run

Santa Coloma acollirà aquest diumenge al matí la primera cursa Can We Run celebrada a Catalunya. Es tracta d’una cursa solidària que se celebrarà al Parc Fluvial del Besòs en la qual els participants podran córrer amb els seus gossos. L’objectiu d’aquesta cursa és promoure uns hàbits de vida actius i fomentar l’adopció i la tinença responsable d’animals.

Aquest format de cursa és una iniciativa de Premsa Ibèrica que va engegar-se el 2017 en ciutats com Màlaga, Mallorca, Vigo o a les illes Canàries i ha concentrat més de 5.600 gossos i persones. “Hi ha una categoria pensada per a professionals, competitiva, però també oferim la possibilitat d’optar per l’opció de marxa, pensada per a tots els públics i córrer en família. Fins a cinc persones hi poden participar juntament amb el seu animal de companyia”, explica el director general de Premsa Ibèrica a Catalunya i Balears, Félix Noguera. La finalitat benèfica d’aquest esdeveniment és destinar una part dels diners a protectores d’animals. A Santa Coloma, un 30% de l’import recaptat a les inscripcions serà donat a l’entitat Veu Animal. A més, la jornada comptarà també amb una passarel·la d’adopció i una exhibició de gossos d’assistència a càrrec d’AAS Discan.

“Hem programat activitats paral·leles a la cursa perquè tota la ciutadania vingui i puguem fer una bona tasca de sensibilització”, afegeix Noguera. Carolina Labrador, de l’entitat Veu Animal, s’ha mostrat “agraïda” per la donació, ja que “ajudarà en la nostra tasca de donar veu i protegir els animals”.

WhatsAppEmail