Can Bofí. Arxiu

Al llarg d’aquest 2011 s’instal·laran les primeres empreses al futur Viver de la Masia de Can Bofi Vell, al barri de Montigalà. Aquest viver es finançarà gràcies a una subvenció de 129.000 euros procedents del Fons Feder (Fons Europeus de Desenvolupament Regionals) i 64.000 euros més gràcies a la Diputació de Barcelona. Segons les previsions, l’edifici estarà enllestit durant el primer trimestres del proper any i les primeres empreses es podrien començar a instal·lar a partir de l’estiu del 2011.

El nou centre, anirà coordinat amb l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació i donarà cabuda a empreses dels sectors com el sanitari i el de les energies renovables. La Masia de Can Bofí Vell té una superfície total de 700 metres quadrats i dins s’instal·laran entre 6 i 10 mòduls de 15 metres quadrats. Aquestes són les intencions inicials del govern municipal, tot i així, no han trascendit els operadors interessats en ocupar aquests mòduls.

L’any 2004 quan una escola taller estava acabant de restaurar tot l’edifici l’Ajuntament tenia la previsió de fer-hi un viver d’empreses destinat a les noves tecnologies per cable.

El consistori pretenia facilitar els primers mesos d’acollida a emprenedors badalonins però, finalment, la iniciativa no va prosperar.

LLEGENDES DE CAN BOFÍ VELL

El Viver d’empreses clau per la generació de nous llocs de treball. Arxiu

Situada al barri de Montigalà, Can Bofí Vell és un mas fortificat amb una notable torre de defensa que data dels segles XVI i XVI. Diverses llegendes documentades explicaquen que Cristòfol Colom s’hi va aturar quan es dirigia a Sant Jeroni de la Murtra per visitar els Reis Catòlics.

WhatsApp