El regidor Juan Carlos Ramos va ser el protagonista del Ple d’octubre a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. L’anunci de la sentència de nou anys d’inhabilitació per prevaricació administrativa en el cas de la vigilància de pisos de la Mina va portar el grup municipal d’ERC a demanar per instància explicacions a l’alcalde Joan Callau, que va voler prendre la paraula en la reunió celebrada dilluns.

“La sentència sosté que no es va quedar cap cèntim i que ha desenvolupat una tasca social al barri. Això no ho dic per rebatre -la sinó per posar les coses en context. A la Mina no es fan servir els mateixos mitjans que a altres barris. Aquí tothom fa mediació. En Juan Carlos s’ha guanyat el dret a recórrer i a què tots nosaltres li donem suport”, assenyalava Callau en la seva intervenció, apel·lant a la “compassió” de la resta de grups vers un regidor que s’ha “dedicat en cos i ànima” al barri.

Les paraules de l’alcalde no van aconseguir fer canviar d’opinió a ERC i Sant Adrià en Comú, que van insistir a demanar la dimissió de Ramos per evitar que el cas esquitxi a tot el consistori. “Sempre hem defensat la presumpció d’innocència, però el primer deure d’un càrrec públic és l’exemplaritat. La gent no entén que després de la sentència continuï sense haver-hi conseqüències”, assegurava el republicà Rubèn Arenas.

En la mateixa línia es pronunciaven Movem i Ciutadans, que malgrat tot va voler posar en valor la feina del regidor. “La prevaricació és un delicte en el qual és molt fàcil caure, fins i tot quan es persegueix el bé comú. No podem obviar que hi ha una sentència i per higiene democràtica has de dimitir”, apuntava el portaveu de Cs Pedro Sánchez dirigint-se a Ramos. Des de MES, Isabel Marcuello, va posar èmfasi en la necessitat de “diferenciar” el càrrec públic de la persona i no va voler pronunciar-se encara sobre la dimissió.