“Quan els veïns de Sant Roc vegin que l’Ajuntament hi actua, aconseguirem que s’impliquin amb el barri”. Amb aquestes paraules, el regidor del Districte 6, David Gómez, resumeix quin és el principal problema de la zona sud de Badalona. Gómez assegura que la primera sensació que ha tingut a l’arribar al barri ha estat de “deixadesa”. “Cal educar el barri”, ha dit el regidor a Línia Badalona sobre una zona que, cada vegada més, veu com els seus veïns de tota la vida marxen a viure a altres llocs de la ciutat. Segons el president de l’Associació de Veïns de Sant Roc, Diego Justicia, en sis anys han marxat del barri gairebé dues mil persones autòctones i l’índex d’immigració ha passat del 19,5% al 34%. Justicia assegura que el principal problema que pateix el barri és l’accés als habitatges ja que la majoria no tenen ascensor i causa moltes dificultats als veïns. Una inaccessibilitat que, segons Justicia, no afecta a les famílies que arriben de fora i busquen un lloc on viure. Un altre problema important, però, és l’incivisme dels propis veïns.

David Gómez ha explicat que, a partir del 12 de setembre, Sant Roc també tindrà policia de barri, matí i tarda, caminant a peu per millorar la seguretat. D’altra banda, ha anunciat que a finals de mes començaran les obres de reurbanització sota l’autopista, adjudicades abans de les eleccions. Inclosa en el pla de barris, aquesta actuació té un cost de 600.000 euros, a parts iguals entre Generalitat i Ajuntament. Els treballs permetran l’ordenació dels aparcaments i la millora dels accessos. Netejar més, retirar cotxes abandonats, arranjar voreres o millores a la Plaça Camarón de la Isla són algunes de les actuacions previstes pel nou govern.

ES CONTRADIUEN

Mentre el regidor del districte (PP) diu haver-se trobat el barri molt abandonat, el president de l’Associació de Veïns de Sant Roc, Diego Justicia, assegura que en el darrer mandat Sant Roc “va millorar molt”. Justicia era aleshores home de confiança de CiU i Coordinador del Districte 6. Ara, però, considera que el regidor encarregatdel districte no pot dedicar-se a una altra àrea (en aquest cas de Salut i Serveis Socials) si vol millorar la zona sud de Badalona. De moment, entre veïns i regidor només hi hagut una primera presa de contacte.