Edifici esfondrament Granada

L’esfondrament va tenir lloc el 10 de març. Foto: Albert Segura/ACN

Els tècnics municipals van fer dimarts una nova inspecció per analitzar l’evolució que ha tingut l’estructura de l’edifici del carrer Granada que es va esfondrar ara fa quatre mesos. Un dels veïns afectats, en Miguel Agüera, estava present en el moment de la inspecció: “Els tècnics que van venir em van dir que haurien de tirar a terra tot l’edifici, i que s’hauria de fer abans de l’agost, perquè venen vacances”.

Agüera acusa el govern municipal de falta total d’empatia: “L’Ajuntament deia fa quatre mesos que, si apuntalàvem, ja podrien entrar la majoria de veïns a viure, i ara ens diu que l’edifici està en ruïnes. Tenim la sensació que en quatre mesos no han fet res per assegurar l’edifici i ara ja és massa tard”.

El consistori, per la seva banda, assegura que els veïns “poden tenir la seguretat que l’Ajuntament estarà al seu costat per ajudar-los”. Expliquen també que estan esperant les conclusions de l’informe, fruit de la inspecció de dimarts passat, de manera que no es pot confirmar que l’edifici hagi d’anar a terra.

A l’espera dels resultats de l’informe, l’angoixa i la por que estan vivint els veïns de l’edifici s’aguditza quan recorden que van perdre 25.000 euros, estafats per una persona que mai va fer l’obra acordada “Ens va costar molt reunir aquells diners, però ara només penso a tenir casa”, diu Agüera.

Fa quatre mesos que ell i cinc famílies més de la finca viuen en un hotel a prop de la Vall d’Hebron, on no disposen de cuina: “M’estic deixant el sou en dinar i sopar, i començo a patir crisis d’ansietat”, afirma. Davant de la possibilitat que enderroquin l’edifici, Agüera és taxatiu: “Si tiren el bloc a terra, ho hauran de fer amb mi a dins”.