presentació

La presentació de l’estudi de Ca l’Andal. Foto: Twitter (@aidallaurado)

Els alumnes del Màster en Diagnosi i Tècniques d’Intervenció en Edificació Existent de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) van presentar, el dissabte passat, l’Estudi geomètric, arquitectònic, històric, constructiu i patològic de la masia de Ca l’Andal. La presentació es va dur a terme al Museu de Badalona, a càrrec de l’arquitecta i professora de la UPC, Clàudia Sanmartí.

L’arquitecta va informar que l’estat de l’estructura és en general correcte, excepte en algunes zones que s’han de reparar, per culpa de la falta de manteniment. Les darreres pluges torrencials han provocat l’esfondrament d’una part de la teulada, i també algunes de les bigues de fusta que la sostenen s’estan descomponent. Això provoca que s’hi filtri aigua cada cop que plou, fet que fa deteriorar tot el conjunt encara més ràpid: “Si no hi ha un ús i, per tant, uns usuaris i un manteniment, pot ser que un altre tram de la coberta també s’esfondri”, va comentar l’arquitecta Clàudia Sanmartí a Badalona Comunicació.

El mateix dia de la presentació de l’estudi, l’Ajuntament va anunciar que està treballant en la proposta d’un procés participatiu per decidir “l’ús sociocultural que tindrà després de la reforma”, segons va anunciar la segona tinenta d’alcalde, Aïda Llauradó, en una piulada. La reforma no podrà començar, adverteix el consistori, perquè a l’annex de la masia hi viu una família. La plataforma Salvem Ca l’Andal continua denunciant la falta de manteniment d’una masia que és Bé Cultural d’Interès Local des del 1984.