La signatura es va produir a l’edifici del Viver de l’Ajuntament de Badalona. Ajuntament

Objectiu: consolidar Badalona com una ciutat d’acollida. Amb aquesta premissa, el Departament de Benestar Social i Família i l’Ajuntament de Ba­dalona van signar un acord dilluns passat per desenvolupar un pla pilot per reforçar la convivència i la cohesió social. En total el pla està dotat amb 584.000 euros, provinents de fons europeus, que serviran per donar impuls a joves i a dones immigrants de Llefià, la Salut, Artigues, Sant Crist i Sant Roc, una àrea de la ciutat on es concentren més de 93.000 persones, un terç de les quals són nouvingudes. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, assegura que el conveni serveix per crear una única societat i que, per fer-ho, es necessita l’esforç d’una banda de la societat d’acollida i, de l’altra de la societat nouvinguda: una dualitat de drets i deures que s’ha de respectar per igual, assegurava en una roda de premsa a l’Edifici municipal del Viver.

En aquest sentit, l’alcalde de Badalona Jordi Serra, anava més enllà i apuntava que en els últims 8 anys Badalona havia estat capaç d’acollir 25.000 persones. Una xifra, que segons va explicar, s’ha assumit “sen­se problemes”.Una vegada més, Serra va aprofitar per carregar contra el Partit Popular, tot i que no el va mencionar directament: “per desgràcia a Badalona hi ha qui també fa un pla pilot i un laboratori perquè no hi hagi ni integració ni cohesió”, va remarcar en el seu discurs. També des del govern espanyol, la Secretària d’Es­tat d’Immigració, Anna Terrón, va deixar clar que no s’havia triat Badalona per ser una ciutat problemàtica en matèria d’immigració sinó per la seva alta densitat de població. El pla pilot també es duu a terme en altres ciutats catalanes com Terrassa, Salt, l’Hospitalet de Llobregat i el Vendrell amb una inversió total de 2,5 milions d’euros.

AMB LES ENTITATS

A la nostra ciutat, amb el mig milió d’euros, el pla inclou onze punts de treball, la majoria dels quals seran desenvolupats en entitats socials de Badalona que ja treballen per una millora social dels barris com és el cas de l’Ateneu de Sant Roc. Una de les mesures que es durà a terme serà la creació d’un equip de dinamitzadors de barri que estaran en contacte amb els veïns i detectaran les situacions de vulnerabilitat o d