El Govern rebutja fer informes desfavorables a immigrants. Arxiu

El ple de l’Ajuntament de Badalona ha debatut una moció, similar a la que Salt va aprovar el passat dilluns, perquè els Ajuntaments puguin objectar contra l’arrelament i el reagrupament familiar dels nouvinguts incívics.

El líder del partit popular de Badalona, Xavier García Albiol, l’ha portat fins a la sessió plenària d’aquest dimarts però el govern ja hi ha posat el fre demà en no estar-hi totalment d’acord.

Per aquest motiu, PSC, CiU i ERC van presentar una esmena a la totalitat per discutir certs aspectes que suavitzen la iniciativa d’Albiol i que es votarien en un altre ple.

D’entrada, els diferents grups de govern rebutgen fer informes desfavorables a immigrants perquè puguin fer una petició de reagrupament per reunir-se amb la seves famílies. Només serien partidaris de fer aquest dipus d’informes en cas d’un incompliment reiterat de les ordenances municipals de Badalona perquè no puguessin obtenir el certificat d’arrelament.

Salt va aprovar dilluns una moció demanant a l’Estat que inclogués en el reglament d’Estrangeria la possibilitat que els consistoris puguin emetre informes contra l’arrelament de nouvinguts que hagin infringit les ordenances de civisme amb els vots a favor del PSC i ERC, que governen en aquella ciutat gironina. Només el regidor d’ICV es va oposar a la moció a Salt.

WhatsAppEmailTwitter