Fira de la Solidaritat 2010

El govern de Badalona ha anunciat que, a causa de la situació econòmica de les arques municipals, reduirà notablement les despeses de cooperació i solidaritat que tenia fins ara. Concretament, la partida de l’any passat ascendia als 243.665 euros i enguany es reduirà fins a 100.000. Segons ha detallat el regidor de Seguretat, Convivència i Participació de l’Ajuntament, Miguel Jurado, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Badalona, l’anterior pressupost de solidaritat incloïa partides de més de 30.000 euros destinades a projectes en països com Cuba o Guatemala. “Vostè creu que amb la que se’ns ve a sobre ens podem gastar 48.000 euros en portar unes plaques fotovoltaiques a Cuba?”, es preguntava Jurado. Per al regidor, ara la prioritat han de ser els ciutadans de Badalona, “hem d’ajudar als de casa”, deia. El govern del Partir Popular ha explicat que farà una nova proposta de solidaritat dirigida a la creació de microcrèdits o cooperatives que fomentin llocs de treball.

La Fira de la Solidaritat de Badalona, que tindrà lloc aquest cap de setmana, no notarà, però, aquestes retallades. Segons ha assegurat Jurado, es mantenen les mateixes activitats que altres anys i hi participen més d’una trentena d’entitats solidàries. Tot i això, des del govern expliquen que han reduït despeses publicitàries i de gestió. Fins ara, l’organització de la fira depenia d’una empresa externa i enguany serà assumida pel propi ajuntament.

ACTIVITATS

Dissabte, durant tot el dia, i diumenge al matí, la Rambla acollirà els estands de les entitats i una desena d’activitats solidàries.

WhatsApp