Les rebaixes sembla que encara no acaben de despuntar a Badalona. “Estem esperant a que arribi dissabte per veure si hi ha moviment ja que el primer cap de setmana de rebaixes acostuma a ser bo”.

El president de l’Associació de Comerciants Pérez Galdòs, Ricado Jiménez, explica a Línia Badalona que “tenim descomptes que van del 30 al 60% i esperem que vingui molta gent”.

També hi ha grans descomptes entre els botiguers de Centre Comerç Badalona. “A diferència d’altres campanyes s’està començant amb ofertes fortes a principis de les rebaixes, que és quan val la pena”, comenten a aquesta publicació els representants dels botiguers.

Aquest cop, els comerciants badalonins coincideixen en afirmar que “cada cop són menys diferenciades les primeres de les segones rebaixes” pel que fa als descomptes. En aquest sentit, els botiguers troben exagerat el fet que el període de rebaixes duri fins a finals d’agost. “Reclamem escurçar-les i aplaçar-les en el temps”, defensen des de Centre Comerç Badalona. I és que els venedors creuen que “just quan comença el bon temps i podem començar amb la venda de temporada, hem d’abaixar els preus per les rebaixes”.

Els badalonins remarquen que la seva oferta “és d’absoluta temporada i a preus fantàstics”. A més, destaquen que “són realment estocs, no com les grans superfícies” que compren especialment per aquests mesos.

D’altra banda, des de Centre Comerç Badalona afirmen que “sectors que normalment no són molt propensos a fer rebaixes, per la categoria de productes o serveis, faran ofertes especials i promocions”.

160 EUROS DE MITJANA

La Confederació de Comerç de Catalunya calcula que la despesa mitjana per persona es reduirà un 10% respecte a les rebaixes d’estiu de 2012 i estarà sobre els 160 euros.

“Esperem que sigui una campanya important perquè fins ara el clima social, polític i meteorològic no ha ajudat, encara que confiem que el consumidor despertarà perquè les rebaixes de l’1 de juliol estan en el seu ADN”, ha assegurat el secretari general de la CCC, Miquel Fraile.

El petit comerç català confia en arribar a recaptar 700 milions d’euros fins el proper 31 d’agost, dia en que les rebaixes arribaran al seu final.