Llums Nadal Badacentre

Els comerciants van encendre els seus llums fa deu dies. Foto: Twitter (@alex_montornes)

L’Ajuntament garanteix que a principis de desembre encendrà els primers trams de llums de Nadal. Després que a finals d’octubre quedés desert i fos impugnat el concurs per instal·lar el nou enllumenat, el consistori ha assegurat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), i ha confirmat a Línia Nord, que la setmana passada va resoldre la nova licitació i que a partir d’aquest dilluns es col·locaran els primers elements.

La previsió és encendre els trams a mesura que estiguin instal·lats, prioritzant els grans eixos comercials. Tot i la polèmica que ha envoltat la nova lluminària, el govern local justifica el retard de l’encesa per la situació de crisi energètica. “Ens semblava una irresponsabilitat il·luminar tota la ciutat un mes abans de Nadal, en plena crisi energètica”, apunten fonts municipals.

Les mateixes fonts també assenyalen el context d’estalvi energètic a l’hora de defensar un canvi d’il·luminació, que enguany es basarà en un sistema led “molt més respectuós amb el medi ambient”. Al mateix temps, el consistori destaca que reduirà les hores d’encesa per contribuir a l’estalvi, “com a mostra de respecte a l’esforç dels veïns i veïnes”.

L’Ajuntament preveu encendre els principals eixos comercials durant aquesta setmana i anuncia l’estrena de la il·luminació de la plaça de la Vila per la vinent.

Alguns carrers cèntrics fa deu dies que van encendre la decoració nadalenca amb un muntatge que ha assumit l’associació de comerciants BadaCentre.