Enderroc del mur d'Eduard Maristany

Inici de l’enderroc del mur d’Eduard Maristany. Foto: Ajuntament de Badalona

Aquest diumenge al matí va començar l’enderroc del mur del carrer d’Eduard Maristany, una actuació que permetrà remodelar aquesta via i ampliar-la en el tram de les Tres Xemeneies. L’execució d’aquesta obra de reurbanització, que es fa a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tindrà una durada de cinc mesos, afecta uns 4.000 metres quadrats de superfície i té un pressupost d’1.142.818 euros.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, destaca la importància de l’enderroc, que era una reivindicació històrica dels veïns del barri de la Mora. “Aquesta obra millora Badalona i la connexió del litoral de la ciutat amb Barcelona a través de Sant Adrià del Besòs”, assegura Albiol.

Millorar la seguretat i la mobilitat

La reforma del carrer d’Eduard Maristany suposarà un canvi radical per a l’entorn i posarà fi als problemes de seguretat i mobilitat que fins ara provocava el mur. L’actuació inclourà l’ampliació del carrer, que passarà de 9 a 21 metres d’amplada i tindrà espai suficient per als vehicles, els vianants i un carril bici. Fins ara, un semàfor dona pas alternatiu a cada una de les direccions de la marxa, ja que l’amplada del vial no permet la circulació en totes dues direccions.

D’altra banda, el projecte també suposarà la modernització dels serveis, com ara la il·luminació, el clavegueram (amb nous embornals i un nou col·lector), voreres, nou arbrat i increment de la vegetació, senyalització i paviment. A la vegada, l’obra també farà possible la continuïtat del carril bici fins a Sant Adrià de Besòs i Barcelona i la creació d’espai destinat a l’aparcament.

“L’últim element d’una Badalona que ja no existeix”

L’Ajuntament de Badalona va celebrar aquest diumenge al matí una festa d’inici d’obres amb una xocolatada en què van participar més de 400 veïns de la ciutat i va comptar amb la presència dels membres del govern municipal.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va destacar la importància d’aquesta obra i la transformació d’aquesta zona de passat industrial. “Amb l’enderroc d’aquesta paret de ciment el que estem fent és posar punt i a part a una part de la història de la ciutat”, va assenyalar l’alcalde, a més d’afegir que “el mur era l’últim element important que quedava d’una Badalona que ja no existeix i que tenia molts aspectes positius, però a la vegada representava una imatge de ciutat que s’ha superat”. El batlle va recordar que aquesta obra es va començar a gestar el 2020 quan era alcalde i ha mostrat la seva satisfacció pel moment històric que suposa l’enderroc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram